Asiantuntijoiden kirjoituksia ajankohtaisista kielikysymyksistä. Laaja blogi- ja kolumniarkisto, kysymyksiä ja vastauksia -osio, teemakoosteita.

Vesa Heikkinen Kuva: Otso Kaijaluoto (Kuvain)

Vesa Heikkinen on suomen kielen dosentti ja erityisasiantuntija Kotimaisten kielten keskuksessa sekä www.kotus.fi-sivuston päätoimittaja. Hän on tutkinut virka- ja säädöskieltä, lehtikieltä ja politiikan kieltä, kieleen liittyviä valta- ja ideologiakysymyksiä sekä ymmärtämistä ja kielitietoisuutta.

rss

7.12.2011 9.06

LUUKKU 7: Puheratkaisujen hankintakilpailutus

Ilmeisesti puhe on puhelimista?

Edessäni on hämmentävä paperi: valtiovarainministeriön kirje VIRASTOT JA LAITOKSET SIIRTYVÄT PUHERATKAISUISSA HANSELIN JA ELISAN VÄLIAIKAISEEN SOPIMUKSEEN.

Kirjeessä puhutaan puheratkaisuista, puheliikenteestä, puhepalveluista ja puhesopimuksista. Kirjeen mukaan valtionhallinnossa on järjestetty puheratkaisujen hankintakilpailutus; kyse on puheliikenteen hankintatarpeista ja puhesopimusten umpeutumisesta. Tekstin mukaan Puhepalvelut ovat osa viranomaisen kriittistä infrastruktuuria.

Menee hetki, ennen kuin hahmotan, että tekstissä on puhe - puhelimista. Ja kyllähän siinä parissa kohdassa puhelimistakin puhutaan, kun oikein tarkkaan lukee.

Mitähän tästä pitäisi ajatella? Onko vanha kunnon puhelin katoamassa samalla, kun laitteella tehdään paljon muutakin kuin puhutaan puheluja? Kalskahtaako puhelin vanhanaikaiselta? Tähän viittaisi se, että myös alan yritykset näyttävät suosivan puhetta puheratkaisuista.


Palaa otsikoihin | 0 puheenvuoroa | Keskustele

Ei puheenvuoroja