Kotimaisten kielten keskuksen kieliaineistojen ja -arkistojen esittelyt ja pääsy sähköisiin aineistoihin.

Ruokatalous, leipä 1–45

Suomen murteiden sana-arkisto, Käsikirjoitukset 190–234

Aaltonen, Tekla: Leivänteko Porin maaseurakunnan Ruosniemen kylässä 50 vuotta sitten, 2 s.

Ahlstedt, Elsa (1912): Vanhan Piilijoen ruuokalajeja, 5 s.

Aittomäki, S. (1913): Leivänteosta Jalasjärven pitäjässä, 7 s.

Arpiainen, Mandi (1914): Leivänteko Mikkelin pitäjässä 40 vuotta sitten ja nykyään, 3 s.

Harakka, I.: Leivänteko Suojärven pitäjässä 40 vuotta sitten ja nykyään, 3 s.

Ihala, Lyydi: Ruoan valmistuksesta Perniössä, 12 s.

Jaatinen, Hanna: Leivänteko Impilahden pitäjässä noin kolmekymmentä vuotta sitten ja nykyään, 3 s.

Jekkonen, Niina (1914): Leivänteko Suistamon pitäjässä noin 40 v. sitten, 2 s.

Kantanen, Siiri (1914): Leivänteko Joroisissa noin 70 vuotta sitten ja nykyään, 4 s.

Koivisto, Lyyli: Leivänteko Tammelan pitäjässä n. 60 vuotta sitten ja nykyään, 3 s.

Koponen, Liisi (1914): Leivänteko Sortavalan pitäjässä 50 vuotta sitten ja nykyään, 3 s.

Korjonen, Ida (1914): Leivänteko Kurkijoella 45 vuotta sitten ja nykyään, 2 s.

Koskinen, Einar: Leivän teko Räisälän pitäjässä noin 25-30 vuotta sitten ja nykyään, 2 s.

Kuusi, Hilja (1929): Entisajan ruokia ja ruokailutapoja Suoniemeltä I - III, 25 + 30 + 27 s.

Lehtosalo, Jalmari: Leivänteko Vehkalahden Metsäkylässä noin 60 v. sitten ja nykyään, 2 s.

Levonen, Maija (1914): Leivänteko Jaakkiman pitäjässä 40 vuotta sitten, 2 s.

Lötjönen, Juhani: Kansatieteellistä leivänteosta, 6 s.

Mattila, J. A.: Leivänteko Lapinjärven pitäjässä noin 50 vuotta sitten ja nykyään, 3 s.

Mikkola, Elma (1927): Hauholaisten ruokatalous 1880 - 1890-luvuilla, 34 s.

Mikkola, Lauri: Leivänteko Isossa-Kyrössä n. 40-50 vuotta sitten, 6 s.

Paakkanen, Taavi (1914): Leiväntekoa Johanneksen pitäjässä 75 vuotta sitten ja nykyään, 3 s.

Pastinen, Kalle: Leivänteko Enonkosken pitäjässä noin 50 vuotta sitten ja nykyään, 2 s.

Paulaharju, Samuli (1908): Kansatieteellinen esitys ruokalajeista Kurikassa, 23 s.

Pitkäsaari, Laina (1914): Leivänteko Nakkilassa noin 30 vuotta sitten, 3 s.

Ravantti, T: Leivänteko Antrean pitäjässä noin 40 vuotta sitten ja nykyään, 3 s.

Sihvo, Kaarlo: Leivänteko Kaukolassa viisikymmentä vuotta sitten ja nyt, 3 s.

Sirkiä, K.: Leivänteko Uudenkirkon pitäjässä (Viip. l.) 40 vuotta sitten ja nykyään, 3 s.

Suomalainen, Tuomas: Leivänteko Lavansaarelle 30 vuotta sitten ja nykyään, 5 s.

Susiniemi, Lempi (1914): Leivänteko Lavian pitäjässä noin 40 vuotta sitten, 5 s.

Syrjänen, Anna (1914): leivänteko Janakkalan pitäjässä 50 vuotta sitten ja nykyään, 2 s.

Syrjänen, Anna, Mikkola, Elma (1927): Muistiinpanoja ruokataloudesta y.m. naisten askareista, Ilomantsi, 28 s.

Tiitinen, Eliina (1914): Leivänteko Rautalammin pitäjässä 40 vuotta sitten ja nykyään, 2 s.

Tyyskä, Juho (1911): Sienistä Askulassa, 14 s.

Tyyskä, Juho (1909): Kotiviinanpoltto Askolan Monninkylässä n. v. 1860, Olun teko Askolassa, Juuston teko Askolassa, 11 s. (kirjassa sivut 12 - 22)

Tyyskä, J. (1909): Kahvin ja ruoan valmistamisesta ja nauttimisesta Askolassa Monninkylässä, 5 s. (kirjassa sivut 7 - 11)

Tyyskä, Juho (1897): Ruoan valmistamisesta syömisestä Askulassa, Anjalassa ja Kiukaisissa, 17 s.

Vaittinen, Juuso: Leivänteko Kivennavan pitäjän Vehmaisten kylässä 55 vuotta sitten ja nykyään, 4 s.

Wallenius: Kansatieteellistä ruuan ja juomain valmistuksesta Perniöstä (väitöskirja 1782), 9 s.

Warén, Siiri (1914): Leivänteko Tohmajärven pitäjässä 40 vuotta sitten ja nykyään, 2 s.

Vehanen, Fiina (1892): Kansanruokien valmistamisesta Taivassalon pitäjässä, 8 s.

Venhola, Helvi: Leivänteko Marttilan pitäjässä Kosken kappelissa noin 50 vuotta sitten, 2 s.

Vihervaara, Emil (1916): Wanhan ajan ruokia. Pöytyä, Lempäälä, Huittinen, Jokioinen, Vahto, Tammela. 6 s.

Vilén, Siiri: leivänteko Lokalahden kappelissa 50 vuotta sitten ja nykyään, 3 s.

Wäätänen, A. (1906): Ruoka ja juoma Juvalla, 11 s. (teksti katkeaa kesken)

Ylenius, Aili: Leivänteko Nousiaisten pitäjässä noin 50 vuotta sitten ja nykyään, 3 s.